İskender Köyü Mavic Pro Video Çekim

Türkiye'nin tüm doğa güzellikleri bu köyde.
Tarım, hayvancılık, üretim alanlarında aktif bir köy olan İskender Köyü Edirne'ye en yakın köy özelliği de taşıyor.  

İskender Köyünde yaptığımız drone çekimlerini sizlerle paylaşmak istedim,  konumu ve havasına bayıldım. İnsanları sıcak kanlı, misafir perver. Arıcılık bu köyde epey yaygın. Doğal Bal üretiminde oldukça başarılılar. Bilimsel ve geleneksel tarımın tüm imkanlarından faydalanılıyor. Edirne ve Kırklareli bölgesinde dolaşırken çalışan tarım insanlarını görmek mümkün, her yerde üretim var boş atıl tarla yok. 

Pandemi döneminde Edirne halkının nefes almak için bahçeli ev ihtiyacının büyük bir kısmını İskender Köyü karşılıyor. Son bir yılda köy etrafında bahçe alıp ev yapanların sayısı dikkat çekiyor. 

Köy hayatının doğal yaşamın tadını alan insanları görenler de onlara özenip bu hayatı yaşamak istiyor. Bu nedenle köyde emlak değerleri de artış göstermiş. Dönümü 40bintl olan bir arazi 100bintl gibi fiyatlara alıcı bulabiliyor. Bu da köyün gelecekte çok daha değerleneceğini gösteriyor. Tabi nüfusun artması, köy kültüründe değişikliklere meydan verebilir bu da köy için tehlike olabilir. Şuan ki hali çok güzel, umarım zarar görmez.

Videoların devamı için, kanalıma abone olabilirsiniz. Sizinde önerileriniz fikirleriniz olursa iletişim kurabilirsiniz. 

Halil Erdoğan 


İskender Köyü Manzaraları