FARCRY 6'dan Oyun Dünyasına yeni bakış

Hepimizin bildiği gibi açık dünya alanında ki oyun dünyasına damga vuran sayılı oyun serileri vardır. Bunlardan bazılarını saymak gerekirse Cal of duty, Battlefield, Crysis, Farcry, GTA, Assassin's creed oyunları ilk akla gelenlerdir. 

Farcry serisi de tutku haline gelen efsane hikayeleri ve etkileyici büyük haritalarıyla oyun severlerin gözdesi haline gelen oyunların başında geliyor. İlk olarak 2004 yılında oyun severlerle buluşan Farcry bu 17 yıllık süreçte 6 tane oyun çıkarttı. Her seride üzerine koyarak gelişen oyunun hikayeleri de her zaman gündem olmuştur. 

En son 2018 yılında piyasaya çıkan Farcry 5 serisinde ki hikayede kendimize yeni dostlar edinip birlikte savaşarak düşmana ait mekanları ele geçirip hikayeyi yaşıyorduk. Dört yıl sonra Farcry 6'da yeni bir hikayeye başlansa da, oynanırlık çok fazla değiştirilmemiş. Ve bazı özellikler bize oyunun henüz başında verilmiş. 

Yeri geliyor her taşın altına bakıyoruz acaba buraya da bir şey gizlenmiş midir.

Farcry 5'de oyuncuların sıkıldığı, sürekli bir şeyler arayıp toplayarak bize adeta amelelik yaptırılan görevler bu sefer abartılmamış. Gizli madenler, para odaları elmaslar var gene ama biraz daha zevkli hale getirilmiş. Farcry 5'de yoldan geçen adama selam veriyorduk bize harita verip git 10 tane bezbol topu olan evi bul, topla getir diyordu. Görevlerin hepsini bitirmek de bizim olmazsa olmazımız sonuçta. 

Şimdi gelelim biraz gerçekleri konuşmaya;
Ülkemizde zaten pahalı olan oyun fiyatları, doların da yükselerek iyice alev alev olduğu bu günler de yeni çıkan oyunların fiyatları neredeyse 500,00TL/800,00TL arasında satılıyor. 

FARCRY 6
FARCRY 6

İndirimli diye satılan oyunlar bile el yakarken, piyasaya yeni çıkan bir oyunun rekor fiyatlara satılmasına da kızamıyorum. Son yıllar da ben de yeni çıkan oyunları hemen almaktan kaçınıyorum çünkü fiyatlar çok değişken, bugün 600,00TL olan bir oyun iki gün sonra 450,00TL fiyatına düşüyor. Aldın aldın almazsan üç gün sonra gene 600,00TL oluyor. Bir kaç ay sonra bakmışsınız bahar kampanyası diye bir şey uyduruluyor sizin 600,00TL aldığınız oyun olmuş 200,00TL. Sony Playstation fiyat politikası gerçekten çok acımasız. Ucuza aldığınız oyun için de çok sevinemiyorsunuz, bir bakmışsınız sizin para verip aldığınız oyun bedava hediye verilmiş.

Gelelim FARCRY 6 oyununa, gerçekten eğlenceli bir oyun olmuş. Zorluk seviyesi iyi bir oyun. Yapay zeka oldukça geliştirilmiş. Düşman askeri sizi öldürmek için her yolu deniyor, hatta en şaşırdığım kısmı eş zamanlı ani baskınlar yapıyorlar. Hiç beklemediğiniz anda dört yanınızdan sarılmışsınız. 

Bir diğer beğendiğim özellik, öyle kafanıza göre düşman adamlarıyla alay etmeyin. Çünkü hemen abilerini çağırıyorlar. Yoldan geçen kamyona saldırdığınız da hemen bir devriye ekibi geliyor. Sorun değil onu da temizlerim derseniz çok sevinmeyin atlı süvariler geliyor. Onlar da engel olamazsa size zırhlı tank sizi öldürmek için geliyor. Hava desteği, kara desteği çok başarılı. 

Youtube hesabımda paylaştığım çeşitli Farcry 6 videolarını beğeneceğinizi umuyorum. 

Co-op oynamaya beklerim 👊